ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL

Απαντάμε σε δικές σας ερωτήσεις για την Ιγμορίτιδα & την Αλλεργική Ρινίτιδα

Αρχική | BLOG – MEDIA | Απαντάμε σε δικές σας ερωτήσεις για την Ιγμορίτιδα & την Αλλεργική Ρινίτιδα
|

Η Ιγμορίτιδα και η Αλλεργική Ρινίτιδα είναι δύο παθήσεις που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο συχνές ρωτήσεις των ασθενών γύρω από τις παθολογίες αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Αντιμετωπίζεται η Αλλεργική Ρινίτιδα μόνο με φυσικούς τρόπους;

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ο γιατρός, ανάλογα και με την ένταση των συμπτωμάτων, προτείνει να υιοθετήσετε συγκεκριμένες συνήθειες για τον τρόπο ζωής σας, όπως προσοχή στη διατροφή, καλή ενυδάτωση, τίναγμα κλινοσκεπασμάτων ή αλλαγή ρούχων με την επιστροφή στο σπίτι. Μπορεί να προτείνει και χρήση αντιϊσταμινικών φαρμάκων ή spray αποσυμφόρησης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Αν αυτά είναι χρόνια προτείνεται η ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδος.

Μπορεί ένα απλό κρυολόγημα να προκαλέσει Αλλεργική Ρινίτιδα;

Η αλήθεια είναι πως μπορεί ένα απλό κρυολόγημα να τη δημιουργήσει αλλά μπορεί να προκληθεί και από ρινικούς πολύποδες. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να αντιμετωπίζει δυσκολία στην αναπνοή του καθώς στα ιγμόρεια αναπτύσσεται βλέννα και πύον.

Πώς διακρίνουμε την Ιγμορίτιδα από την Αλλεργική Ρινίτιδα;

Πρόκειται για μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις που ακούμε. Η αλήθεια είναι ότι τα συμπτώματά τους μοιάζουν αρκετά με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτο από τι πάσχει ο ασθενής. Για την εξακρίβωσή τους καλό θα είναι να επισκεφθείτε έναν ΩΡΛ ή αλλεργιολόγο. Για την ασφαλέστερη διάγνωση καλό θα είναι να παρατηρείτε και να καταγράφετε το είδος των συμπτωμάτων, τον χρόνο εμφάνισης ή την εποχικότητά τους.

Βάσει του ιστορικού και των ευρημάτων ή των αλλεργικών τεστ ο γιατρός θα προχωρήσει σε διάγνωση. Είναι σημαντικό να πούμε ότι η Ιγμορίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί πιο εύκολα αν συνυπάρχει και Αλλεργική Ρινίτιδα στον ασθενή.

Επηρεάζει η εγκυμοσύνη την Ιγμορίτιδα;

Οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της Ιγμορίτιδας κυρίως κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο. Σύμφωνα με έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι ο αυξημένος ΔΜΣ και η ηλικία κύησης μπορεί να είναι παράγοντες που θα την επηρεάσουν.

Ελπίζουμε το άρθρο μας να έλυσε κάποιες από τις απορίες σας όσον αφορά τις παθολογίες αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες ή ατομικό ραντεβού, επικοινωνήστε με το ιατρείο μας.

Ανατολή Παταρίδου, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΑΤΑΡΙΔΟΥ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής & Τραχήλου – ΠαιδοΩΡΛ
Επιστημονική Συνεργάτης του νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ” – “ΜΗΤΕΡΑ”